Kirurgji Orale

Kirurgjia orale është ajo degë e stomatologjisë, që merret me ndërhyrjet kirurgjikale në kavitetin oral.Heqja e dhëmbëve është një ndërhyrje rutinë në kirurgjinë orale. Kirurgjia më e përhapur është heqja e dhëmballëve të pjekurisë, heqja e dhëmbëve të retinuar dhe gjithashtu heqja e dhëmbëve për arsye ortodontike, protezike, prej prishjes të parikuperueshme . Gjithashtu eshte edhe heqja e rrënjëve të mbetura që mund të çojnë në infeksione të kockës dhe në kiste.

 • Të gjitha llojet e ekstraksioneve
 • Ekstraksione kirurgjikale të dhëmbëve të pjekurisë në çfarëdo pozicioni
 • Kirurgji e gingivave
 • Modelim kockor
 • Rezeksion apikal
 • Trajtim kirurgjikal i lezioneve orale( hipertrofi, ranula, lezione traumatike, frenulotomi)
 • PERIODONTOLOGJI
 • Pastrim i thellë i xhepave kockore dhe lëmim kockor
 • Konturim i gingivave
 • Gingivektomi
 • Zgjatje e kurorave klinike