Këshilla dentare për të rriturit

Këshilla dentare për të rriturit

  • Përdorni një varietet me ushqime të shëndetshme.
  • Larje dhe përdorim i fillit minimalisht 2 herë në ditë.
  • Shmangni cigaren dhe alkoolin sa më shumë.
  • Pini sa më shumë ujë mes vakteve dhe çamçakëza për të rritur fluksin e pështymës.
  • Jini të vetëdijshëm për efektet e sëmundjeve të përgjithshme në organizëm dhe në gojë.
  • Nëse keni ura, përdorni furça interdentare dhe solucione shpëlarëse.
  • Nëse keni proteza, sigurojini një higjienë të mirë, duke i lënë natën në ujë me solucione dezinfektante.