Këshilla dentare për të rinjtë

Këshilla dentare për të rinjtë

  • Eleminimi i sheqernave ,pijeve dhe ushqimeve te sheqerosura brenda vaktit
  • Zgjidhni të hani ushqime si djathi, kosi natyral,frutat dhe perimet e freskëta dhe frutat e thata
  • Ujë, ujë dhe vetëm ujë! Gjithmonë! Para, midis dhe pas vakteve
  • Kufizoni pijet e sheqerosura, me ngjyrues dhe përmbajtje të lartë gazi
  • Përdorni çamçakëz për 10 minuta
  • Lajini dhëmbët dy herë në ditë me një furçë me kokë të rrumbullakët, të vogël dhe lehtësisht të manovrueshme.
  • Nëse pini duhan, lëreni menjëherë.
  • Mos vendosni piercing sepse jep shkatërrim të smaltit.