Këshilla dentare për gratë shtatzëna

Këshilla dentare për gratë shtatzëna

  • Rrisni konsumin e kalciumit, magnezit, fluorit dhe sa më shumë ushqime te pasura në fibra, kripera minerale, proteina e karbohidrate.
  • Nëse keni të vjella, mos shkoni të lani menjëherë dhëmbët: fillimisht shpëlajini me ujë dhe në sasi të mjaftueshme. Pasi keni vjellë dhe keni shpëlarë me ujë gojën, mund t’i lani dhëmbët pas 30 minutash.
  • Shmangni trajtimet dentare gjate 3-mujorit të parë dhe të fundit të shtatzënisë.
  • Hemorragjia nga gingivat është normale gjatë shtatzënisë.
  • Pini sa më shumë ujë!
  • Nëse pas të vjellave keni shije acide në gojë, konsumoni çamçakëz pa sheqer.
  • Evitoni ushqimet pikante dhe shumë të kripura ose pijet me acide, gaz e përbërës artificialë.