Këshilla dentare për diabetikët

Këshilla dentare për diabetikët

 • Problemet qe keni:
 • Keni acarim të përgjithshëm të mishrave që njihet ndryshe si gingivit.
 • Tharje të gojës dhe ndryshim të shijes.
 • Infeksione orale me mbizotërim të mykut.
 • Shërim të ngadaltë dhe mbyllje e vonshme e plagës.
 • Çfarë duhet të bëni?
 • Ndaloni menjëherë duhanin dhe alkoolin sepse përkeqësoni gjendjen
 • Përmbajuni një plani strikt të të ushqyerit dhe merrni mjekimet rregullisht
 • Higjiena duhet të jetë parësore si rezultat i sëmundshmërisë së lartë të mishrave
 • Konsumoni sa me shumë ushqime fibroze dhe me sa më shumë vlera.
 • Shpëlarës goje për gjendjen e acaruar të mukozave.